شبکه بهداشت و درمان خنج
نان کامل؛ انتخابی سالم برای همه اعضای خانواده
در نانهایی که با آرد سفید تهیه میشوند، سبوس و جوانه حذف شدهاند، در نتیجه این نانها از نظر تغذیهای فقیرترند.
نان کامل به نانی گفته میشود که از آرد کامل گندم تهیه شده باشد؛ یعنی آردی که حاوی هر ۳ بخش دانه گندم است:
- سبوس (پوسته بیرونی و سرشار از فیبر)
- جوانه (منبع ویتامینها و مواد معدنی)
- آندوسپرم (بخش نشاستهای دانه)
در نانهایی که با آرد سفید تهیه میشوند، سبوس و جوانه حذف شدهاند، در نتیجه این نانها از نظر تغذیهای فقیرترند.
در مقابل، نان کامل با داشتن مواد مغذی فراوان، مزایای زیر را دارد:
- بهبود عملکرد گوارش
- احساس سیری طولانیتر
- کنترل بهتر قند خون و چربی خون
- پیشگیری از یبوست، چاقی، دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی
توصیه ما این است با گنجاندن نان کامل در سبد غذایی خانواده، گامی مؤثر در راستای تغذیه سالم، پیشگیری از بیماریها و ارتقای سلامت عمومی بردارید. هنگام خرید نان، از نانواییهایی خرید کنید که نان تهیهشده از آرد کامل تولید میکنند.
تهیه شده توسط: واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان خنج
نظر دهید