روش سالم سازی سبزيجات و ميوه جات  
 
   برای جـلوگـيـری از مـبـتـلا شـدن بـه بـيـماريهای انگلي و روده ای حتما بايد سبزيجات و ميوه جاتي که مي خواهيم بصورت خام مصرف کنيم به طريق زير سالم سازی نموده و بعد مصرف کنيم:
سالم سازی سبزيجات شامل موارد زير مي باشد:
1- پاکسازی     2- انگل زدايي     3- ضد عفوني و ميکروب کشي     4- شستشو
 
 
- پاکسازی: ابتدا سبزيجات را بخوبي پاک کرده، شستشو دهيد تا مواد زائد، گل لای آن بر طرف گردد.
2- انگل زدايي: سبزيجات پاکسازی شده را در يک ظرف 5 ليتری آب 3 تا 5 قطره مايع ظرفشويي معمولي به آن اضافه کرده و قدری بهم بزنيد تا تمام سبزی داخل کفاب قرار گيرد. مدت 5 دقيقه سبزی را داخل کفاب نگه داشته و سپس مجددا با آب سالم شستشو دهيد تا تخم انگل ها جدا و کفاب در فاضلاب تخليه نماييد.
 
 
- ضد عفوني و ميکروب کشي: يک گرم يا نصف قاشق چايخوری پودر پرکلرين 70 درصد را در ظرف 5 ليتری پر آب ريخته کاملا حل کنيد تا محلول ضد عفوني کننده بدست آيد. سپس سبزی انگل زدايي شده را برای مدت 5 دقيقه در محلول ضد عفوني کننده قرار داده تا ميکروب های آن کشته شود.
توضيح: اگر پرکلرين در دسترس نباشد مي توان از يک قاشق مربا خوری آب ژاول 10 درصد يا دو قاشق مربا خوری آب ژاول 5 درصد يا ماده ضد عفوني کننده مجاز ديگر که در داروخانه و يا سوپر مارکت و يا خوار بارفروشي ها وجود دارد طبق دستور استفاده گردد.
 
 
شستشو: سبزی ضد عفوني شده را مجددا با آب سالم بشوييد تا کلر باقيمانده از آن جدا شده و سپس مصرف نماييد.
   با کلر زني آب و گندزدايي از شيوع بيماريهای واگير پيشگيری نماييد.
 
 
تهيه محلول کلر مادر ( ده درصد): در يک بطری تيره رنگ يا بطری که اطراف آن پوشانيده شود يک قاشق غذا خوری سر صاف پودر پرکلرين 70 درصد که معادل 15 گرم بوده اضافه نماييد، سپس مخلوط نموده و پس از نيم ساعت محلول کلر ذخيره 10 درصد تهيه مي شود.
2- کلر زني آب: از محلول فوق ( محلول کلر ذخيره) با قطره چکان 7 قطره آن در يک ليتر آب و يا يک قاشق غذاخوری که تقريبا معادل 140 قطره مي باشد در 20 ليتر آب ( يک حلب) اضافه نموده و مخلوط کرده و پس از نيم ساعت آب آشاميدني کلر زني شده در دسترس مي باشد.
توجه: جهت تهيه پودر پرکلرين در زمان طغيان و شيوع بيماری های واگير مي توان پودر پرکلرين يا محلول ذخيره را از مراکز بهداشتي و يا خانه های بهداشت تهيه نمود.
 
  
  
  

تاریخ آخرین بروزرسانی   :  1389-8-1 9:50        برو بالای صفحه نسخه قابل چاپ